Acest vin este produs în podgoriile familiei Rosetti, localizate la doar câţiva kilometric de coasta Adriatică Abruzzo de lângă oraşul medieval Chieti, ce se spune că a fost fondat de însuşi Ahile în 1181 Î.C.
Un vin corpulent şi disponibil, tipic italienesc.
Caracteristici
Soi: 100% Montepulciano
Culoare: Rubinie
Aromă&gust: Aromele decoacăze negre coapte se împletesc cu notele subtile de cuişoare şi pământ de pădure, înrămate de tanini fini.
Asociere culinară: Se serveşte cu carne italienească şi brânzeturi dure sau pasta şi ragu
Temperatura de servire:16-18 C
Alcool: 13%
Vin alb italienesc
Caracteristici
Soi: Chardonnay, Malvasia, Procanico
Culoare: Galben pai, cu tente verzui
Aromă: Fină, florală, cu note de ananas, banană şi citrice
Gust: Plăcut şi proaspăt, cu o uşoară aciditate
Asociere culinară: Ideal ca aperitiv sau cu peşte şi legume
Temperatura de servire:10-12 C
Alcool: 12,5%
Caracteristici
Soi: Sangiovese, Merlot
Culoare: Rubiniu cu reflexe purpurii
Aromă: Aromă intensă cu note de fructe roşii coapte
Gust: Un profil gustativ intens, cu o structură bună, moale, persistent şi balansat
Temperatura de servire: 16-18 C
Alcool: 13%