Amestec 100% Arabica
Academia este un amestec special, bogat, compus din 8 soiuri de cafea de origine Arabica, crescute și cultivate pe plantațiile Americii Centrale și de Sud. Amestecul a atins apogeul succesului atunci când ediția sa a primit o medalie de aur de la Academia de Maeștri Pasticcieria Di Italia pentru calitatea înaltă a produsului.
Rezultatul prăjirii lente după metoda Hausbrandt a adus cafelei un corp-mediu, o aromă netedă, totodată intensă, cu o aciditate scăzută care deschide perfect notele de fructe, lăsând un postgust lung și pronunțat, urmat de o nuanță amăruie de cacao.
Amestec 30% Arabica, 70% Robusta
Espresso e un amestec armonios de cafea Arabica și Robusta, varietatea cărora completează perfect caracterele unui altuia. Un amestec format din cele mai bune soiuri de cafea, colecate din diferite țări, pentru că Hausbrandt se arată a fi un perfecționist în domeniul prăjirii cafelei. Așadar, amestecul Espresso e format din 30% Arabica din Yemen, America Latină și insulele din Caraibe, cu boabe de calitate înaltă 70% Robusta africană. Prezența a 3/10 de Arabica conferă băuturii o aromă elegantă, subtilă, iar cea de 7/10 Robusta – o amărăciune ușoară, necesară pentru a decădea acrimea naturală a perechei sale, lăsând în amestec rezistență și densitate.
Espresso e caracterizat printr-o amărăciune plăcută, cu nuanțe de condimente precum piper, scorțișoară, cât și nuanțe de ciocolată, combinate cu biscuiți și caramelă amăruie.
Amestec 100% Arabica
Amestecul Gourmet este o selecție din boabe de cafea 100% Arabica din America Centrală și de Sud, cu note picante și exotice care, prăjite lent și separat în loturi mici și la temperaturi constante, dau produsului o aromă divină și un gust desăvârșit.
Fiecare soi de cafea Arabica din amestecul Gourmet contribuie la perfecționarea rezultatului, una la îmbogățirea și armonizarea ingredientelor, cealaltă la echilibrarea gradului de aciditate, fructizarea nuanțelor gustative, formarea corpului și parfumului boabelor.
Amestec 50% Arabica, 50% Robusta
Oro Casa este amestecul care s-a format din două jumătăți egale de cafea 50% Arabica și 50% Robusta, completând două soiuri de înaltă calitate din Brazilia, Mexic și America Centrală.
Oro Casa are un corp plin și un parfum intens care amintește de pâine prăjită la toaster, totodată și careva nuanțe de fructe uscate.
Arabica din interiorul amestecului dă o dulceață și un profil rotunjit cafelei, cu toate astea păstrând aciditatea la un nivel relativ scăzut, asta fiind posibil datorită jumătății Robusta care totodată creează o amărăciune ușoară, rezistență și densitate în gustul amestecului.
Amestec 20% Arabica, 80% Robusta
Hausbrandt Rossa e un amestec compus din boabe de cafea 80% Robusta din Kenya și 20% Arabica de pe plantațiile Braziliei și Africii.
Rossa are o aromă pronunțată și un gust puternic, o amărăciune plăcută și nuanțe picante de ciocolată, urmate de o notă caramelizată.
Simplu și echilibrat, Hausbrandt Rossa este perceput în mod tradițional ca “o cafea de dimineață”, adică tare la gust, secretul se ascunde după amestecul specific de soiuri, care sunt prăjite și preparate în deplină concordanță cu vechile tradiții ale cafelei italieneşti.
Amestec 70% Arabica, 30% Robusta
Hausbrandt Superbar e un amestec ce oferă o cafea cu corp plin și conținut redus de aciditate, aromă cu note de deserturi coapte și gust intens cu indici de cacao amar și lemn dulce.
Un amestec de boabe de cafea Arabica și Robusta, reciproc completânduse într-o compoziție care, amintindu-ne ceva similar între gusturile amestecurilor Gourmet și Academia de la Hausbrandt, rămâne touși, a fi ceva diferit ca definiție.
Amestec 65% Arabica, 35% Robusta
Hausbrandt Venezia e un amestec compus din boabe de cafea braziliană 65% Arabica și 35% Robusta, cu un gust intens care își caracterizează proprietățile gustative printr-un corp bogat, puternic și prin nivelul scăzut de aciditate.
O plăcută blândețe în gust la fel este prezentă, care în special se datorează ponderii substanțiale de Arabica în amestecul dat.
Armonia dintre Arabica și Robusta creează un produs cu propriul tupeu și caracter, ultimul fiind puternic și distinct, suportat de un postgust îndelungat.