Cointreau este un triplu sec (lichior cu aromă de portocală) produs în Saint-Barthélemy-d’Anjou, Franţa. Inventat de Edouard Cointreau în 1849, lichiorul respectă cu stricteţe reţeta originală şi în zilele noastre, fiind considerat cel mai bun lichior de portocale din lume. Portocalele folosite sunt atent selecţionate şi provin mai ales din Spania, Brazilia, Haiti şi Macedonia. Reţeta premiată în repetate rânduri rămâne în continuare un secret de familie.
Caracteristici
Ţara: Franţa
Culoare: Incolor
Aromă:Note parfumate şi revigorante de coajă de portocală, lămâie şi grepfrut.
Gust: Aromă delicioasă dulce-amăruie, perfect echilibrată. Gustul complex se datorează mixului de soiuri de portocale care provin din diverse părţi ale globului.Finish uscat, citric.
Asociere culinară: Este savurat ca aperitiv sau digestiv şi este nelipsit din cocktailuri celebre, precum Margarita sau Cosmopolitan
Alcool: 40%