Martini Asti este un vin spumant italienesc cu un conținut slab de alcool și aciditate moderată. Are o dulceață placută și un gust foarte aromat.
Caracteristici
Soi: Este produs în întregime din Moscato Bianco – o viţă foarte apreciată în Italia, din zona Piedmont, acesti struguri fiind culeşi doar manual.
Culoare: Galben pal, cu sclipiri aurii
Aromă&Gust:Martini Asti reprezintă un echilibru perfect, în care exuberanţa musturilor aromatice este în perfectă armonie cu delicateţea vinurilor fructuoase. Acesta este caracterizat de o aromă bogată şi intensă, cu senzaţii ce amintesc de salcâm, salvie, plante citrice şi miere, iar pe final de flori de soc, arome subtile de violete, şi trandafir sălbatic. Gustul este plin, dulce şi aromat.
Temperatura de servire: 8 – 10°C
Alcool: 7,5%
Vinul spumant Martini Brut este un vin vibrant, sec, intens şi complex.
Caracteristici
Soi: Este produs cu precădere în regiunea Veneto-Friuli în Nord-Estul Italiei din soiurile de struguri: Chardonnay şi Glera
Culoare: aurie
Aromă:Are o aromă de fructe, proaspată şi înţepătoare.
Asociere culinară:Poate fi servit fie ca aperitiv, fie ca o băutură în timpul mesei
Temperatura de servire: 8 – 10°C
Alcool: 11,5%
Martini Prosecco este un sortiment delicat şi echilibrat, a cărui personalitate este dominată de arome proaspete de fructe. Vinul este obţinut prin metoda Martinotti, descoperită în anul 1905 de Federico Martinotti şi care presupune fermentarea în autoclavă.
Caracteristici
Soi: Sortimentul este obţinut exclusiv din struguri din soiul Glera culeşi din regiunea Veneto (situată în nord-estul Italiei), acolo unde tradiția vinurilor spumante a luat avânt la începutul anilor 1930.
Culoare: Galben pal
Aromă:Un buchet captivant, care împleteşte note de gutuie, flori de soc şi pere zemoase
Gust: Arome de mere, pere, piersică, miere de albine şi accente de cimbru, evidenţiate discret de perlajul fin.
Asociere culinară: Poate fi savurat cu plăcere cu orice ocazie şi se potriveşte perfect alături de preparate pe bază de peşte şi sushi
Temperatura de servire: 8 – 10°C
Alcool: 11,5%
Istoria vinului spumant a fost scrisă pentru prima dată în regiunea Piemonte din Italia, în perioada anilor 1850. Greu accesibilă maşinăriilor sofisticate, zona este în mare parte încă cultivată tradiţional. Martini Sparkling Rosé este descris de producători ca fiind “o perlă roz” creată de mâinile iscusite şi neobosite ale vinarilor. Aciditatea echilibrată şi aroma vibrantă definesc caracterul îndrăzneţ al acestui vin.
Caracteristici
Soi: În compoziţia sortimentului se regăsesc struguri din soiurile Muscat, Prosecco şi Brachetto
Culoare: Roz somon
Aromă:Note subtile de zmeură şi fragi, completate elegant de parfumul petalelor de trandafir sălbatic
Gust: Un profil aromatic proaspăt, care combină note de fructe de pădure cu accente florale
Asociere culinară: Martini Sparkling Rose este un sortiment delicat, cu un buchet absolut superb, care poate fi savurat oricând ca aperitiv, alături de prieteni
Temperatura de servire: 8 – 10°C
Alcool: 9,5%