Creat în 1945 de Angelo Molinari, sortimentul este acum printre cele mai celebre şi bine vândute băuturi din Italia. Sambuca Molinari este singurul brand căruia legislaţia italiană îi permite să folosească termenul „extra”, datorită calităţii acestuia. Calitatea se referă la gust şi textură, dar şi la inflamabilitate, pentru că lichiorul se serveşte tradiţional cu flacără. Baza sa o reprezintă uleiurile esenţiale extrase din seminţele de anason, care sunt îmbogăţite apoi cu ingrediente secrete ce diferenţiază aroma acestui sortiment de alte băuturi din aceeaşi categorie.
Caracteristici
Ţara: Italia
Culoare: Incolor
Aromă:Note intense de soc, anason, iarbă proaspăt tăiată, lămâie şi accente fine de lemn dulce.
Gust: Aromă dulce şi intensă de anason. Finish persistent, cu note de anason.
Asociere culinară: Sortimentul poate fi savurat sec, cu gheaţă sau cu alte băuturi, cărora le conferă o aromă deosebită. Mai mult, lichiorul poate fi servit cu îngheţată sau salate de fructe, pentru a îmbogăţi gustul acestora.
Alcool: 40%