Podgoria Côtes de Gascogne. La poalele Pirineilor (sud-vestul Franţei).
Caracteristici
Soi: 70% Colombard, 30% Chardonnay
Culoare: Transparent şi strălucitor, galben foarte pal, cu reflexe verzui.
Aromă:Note de pere albe, piersici, ananas şi vanilie
Gust:Vin sec, delicat şi plin, bine echilibrat
Asociere culinară: Vin delicat, ideal pentru a fi consumat cu peşte şi fructe de mare. Acesta poate fi, de asemenea, servit ca un aperitiv sau într-un wine bar.
Temperatura de servire:8-10 C
Alcool: 12%
Vin din podgoriile Pays d’Oc, din sudul Franţei, regiunea Languedoc-Roussillon
Caracteristici
Soi: Amestec de Cabernet Sauvignon (70%) şi Syrah (30%), ceea ce îl face foarte tipic
Culoare: Roşu rubiniu,culoare intensă şi clară
Aromă: Note de cireşe, coacăze negre, ardei verde, lemn dulce şi condiment
Gust:Rotund şi plăcut, cu arome puternice
Asociere culinară: Vin roşu, care poate fi servit cu un număr mare de feluri de mâncare: carne roşie, carne rece, salate şi multe tipuri de brânză.
Temperatura de servire:16-18 C
Alcool: 12,5%
Vin din podgoriile Pays d’Oc, sudul Franţei, regiunea Languedoc-Roussillon
Caracteristici
Soi: Colombard 80%, Sauvignon 20%
Culoare: Culoare galben pal cu reflexe de verde difuz
Aromă: Buchet foarte expresiv care scoate în evidență note subtile de lămâie verde
Gust:Proaspăt și vioi pe cerul gurii, un echilibru perfect între fructe și aciditate
Asociere culinară: Un aperitiv plăcut, acest vin merge minunat de bine cu platouri de fructe de mare și pește gătit sau crud
Temperatura de servire:8-10 C
Alcool: 11,5%
Vin din podgoriile Pays d’Oc, sudul Franţei, regiunea Languedoc-Roussillon
Caracteristici
Soi: Amestec de 70% Cinsault şi 30% Grenache, ceea ce face din acest vin, un vin foarte tipic
Culoare: Rosé transparentă şi strălucitoare
Aromă: Foarte expresiv, cu fructe roşii de vară, căpşuni şi note picante
Gust:De vară, revigorant, delicat, cu o aciditate echilibrată şi cu note de fructe, de vară, proaspăt culese
Asociere culinară: Perfect ca aperitiv. Superb alături de feluri gătite la cuptor sau la grătar în orice perioadă a anului
Temperatura de servire:10-12 C
Alcool: 12,5%
Caracteristici
Soi: 100% Merlot, ceea ce îl face tipic şi foarte aromat. Original din regiunea Bordeaux, dar s-a adaptat bine în sudul Franţei (peste 68.000 de hectare)
Culoare: Transparentă, intensă, de culoarea granatului, roşu purpuriu.
Aromă: Fructe roşii, coacăze negre, cireşe, gem de zmeură
Gust:Vin cu taninuri catifelate şi persistenţă îndelungată a gustului
Asociere culinară: Vin roşu, poate fi servit cu preparate din carne albă, carne de pasăre, carne la grătar, salate, mai multe tipuri de brânză.
Temperatura de servire:16-18 C
Alcool: 13%
Vin de Pays d’Oc, Languedoc, Sudul Franţei
Caracteristici
Soi: 100% Chardonnay
Culoare: Transparent şi strălucitor, galben foarte pal, cu reflexe verzui
Aromă: Arome parfumate de caramelă şi mere coapte
Gust:Dulce, delicat şi plin, bine echilibrat.
Asociere culinară: Vin delicat, ideal pentru a fi consumat cu peşte şi fructe de mare. Acesta poate fi, de asemenea, servit ca un aperitiv sau într-un wine bar.
Temperatura de servire:8-10 C
Alcool: 13%
Caracteristici
Soi: Merlot, Cabernet-Sauvignon
Culoare: Rubinie, intensă
Aromă: Arome de cireşe negre şi condimente
Gust:Plin, corpulent, structurat, fructos
Temperatura de servire:16-18 C
Alcool: 13%