Un vin alb sud-african aromat, cu arome de fructe exotice şi pară albă. Se serveşte rece pe cont propriu ca aperitiv sau cu peşte, fructe de mare sau carne slabă.
Caracteristici
Soi: Chenin Blanc
Culoare: Galben pai
Aromă: Arome de fructe exotice şi pară albă
Gust:Proaspăt, fructat, cu o bună aciditate
Asociere culinară: Se serveşte rece pe cont propriu ca aperitiv sau cu peşte, fructe de mare sau carne slabă.
Temperatura de servire: 6° – 8°C
Alcool: 12.5%
Vin roşu din Africa de Sud
Caracteristici
Soi: Pinotage: soi roşu sud-african, creat din încrucişarea dintre Pinot Noir şi Cinsault (numit şi Hermitage în Africa de Sud)
Culoare: Roşu-rubiniu, intensă cu reflexe de violet
Aromă: Note de fructe roşii, căpşuni, mirodenii
Gust:Rotund cu taninuri suple şi mătăsoase
Asociere culinară: Poate fi servit alături de o mare varietate de preparate culinare precum: preparate din carne roşie, mezeluri, salate şi brânzeturi
Temperatura de servire:16-18 C
Alcool: 13,5%